Deloitte ישראל

גיוון מכאן – יש מדידה ויש גיוון בדלויט

תבור אנושי, עד לא מזמן מנהל משאבי אנוש בחברת דלויט. תבור הוא בעל עניין מתמשך בגיוון, היה פעיל ונוכח בפעילויות הפורום הישראלי לגיוון בתעסוקה, פעילויות ההתנדבות שלו בשנים האחרונות כללו פעילויות שונות בתחום הגיוון –  מנטור במסגרת "שגרירי רוטשילד" ו"עולים ביחד", חבר וועדה בג'וינט/תב"ת.

עוד מהאני מאמין לגיוון של תבור: מאמין בעשייה שהיא גם חברתית, איננו מאמין בהימנעות בגלל היעדר case  עסקי.

ביקשנו מתבור לחלוק איתנו את התובנות שאסף כמוביל גיוון.

כיצד רואה תבור את נושא הגיוון בחברת דלויט?

בדלויט העולמית ערך הגיוון הוא מערכי הליבה של הפירמה, עובדה זו מאפשרת ומייצרת עיסוק בנושא ברמה המקומית, נותן ל HR את הלגיטימציה הארגונית לעסוק בנושא כיוון שהפירמות המקומיות נמדדות באופן מתמשך (נדרשים להעביר נתונים, מגדירים לעצמם יעדים, פועלים באופן שוטף בשיפור התוצאות). תבור טוען שהסכנה הגדולה ביותר לארגון היא הפער בין ההצהרות ליישום,  בין הפלקט על הקיר לבין  החיים בפועל. דלויט ישראל פועלת שנים בעולם הגיוון ומעסיקה לא מעט עובדים מאוכלוסיות מגוונות, למרות האמור עד לפני כשנתיים היו בדלויט אחוז קטן יחסית של עובדים ערבים (זאת למרות שישנם רואי חשבון רבים מהחברה הערבית), ורובם  עבדו במשרד בחיפה.

למרות שברמת משאבי אנוש המחלקה נמדדה על נושא הגיוון' המנהלים עצמם לא נמדדו על הצלחתם בגיוון, אלא על קריטריונים אחרים הקשורים בעיקר לתוצאות עסקיות. לטענת תבור, בהעדר מדידה או תגמול קונקרטיים של הנושא עלול להתקיים פער בין "לדבר על" לבין "לעשות את".

IMG_9340

השינוי החל כשהוחלט לצאת למהלך ארגוני כולל ולרתום גורמים שונים לרוחב הארגון לטובת המטרה. כשפנו לדלויט מפרויקט "קולקטיב אימפקט" המקדם תעסוקה בחברה הערבית, יו"ר הפירמה רו"ח אילן בירנפלד ותבור אימצו את המיזם באופן מיידי והבינו את חשיבותו למין הרגע הראשון. המיזם הוא מערכת תומכת ומודעת, שיש בה כלים שונים ומגוונים הנותנים מענה לאתגרים העולים בתהליך הגיוון. במסגרת ההשתתפות ב"קולקטיב אימפקט" בוצע אבחון של המצב בדלויט בנושא העסקת ערבים, הועברו סדנאות בנושא הטיות לצוות משאבי אנוש ולמנהלים המגייסים בארגון, התבצע ליווי של מנהלות הגיוס ע"י יועצים המתמחים בגיוון, ונוצר שיח שוטף בתוך הנהלת הארגון. העובדה כי החברות שהצטרפו למיזם הוזמנו אחת למס' חודשים לאירועים בחסות נשיא המדינה תרמה רבות להצלחתו, וחשוב מכל-נבנתה תכנית תלת שנתית בה הוגדרו יעדים לכל חטיבה במשרד ברחבי הארץ. לגיוס המגוון יש כעת רוח גבית מההנהלה – הנושא הוגדר ואושר

תבור מציין כי כמה מרכיבים במהלך סייעו לקדם את הגיוון – אלו מרכיבים מתוך הניסיון של דלויט שארגון שמעוניין לקדם גיוון יכול לבחון:

* חיבור לביזנס: במידה וקיים ערך עסקי מובהק לגיוון, סיכויי ההצלחה בהטמעתו גדלים באופן משמעותי.

* ליווי לכל מנהל גיוס בראיון של מועמד מהחברה הערבית: אחד מהמנהלים הבכירים מהחברה הערבית משתתף בראיונות של מועמדים ערביים: הוא מסייע להפחית את המתח מהמועמד המתראיין בכך שהוא פונה אליו בשפתו וגם מביא מהידע שלו ומסייע להבנת האינפורמציה שהמועמד נותן.

*סדנה בנושא הטיות בלתי מודעות לצוות משאבי אנוש, להנהלה ולמנהלים מקצועיים

Account manager* וגם ליווי ע"י יועץ ארגוני מטעם "קולקטיב אימפקט" מסייע להחזיק את התהליך, לקדם אותו ולמעשה מתפקד כמנהל גיוון חיצוני לחברה.

*הגיוון ערך הזוכה לגיבוי ודחיפה על ידי ההנהלה

*פורום עמיתים- קבוצה של מנהלים/ עובדים מובילים מהחברה הערבית הנפגשים לצורך קידום מטרות שונות, על ידי יצירת פלטפורמה מונחת ומודרכת ע"י יועץ ארגוני ובחסות משאבי אנוש בדלויט, בה יהיה ניתן למנף ולחזק את דלויט בחברה הערבית ואת העובדים הערבים בדלויט. הכל במסגרת הביזנס קייס של דלויט שהוגדר כחלק מהמיזם.

*הוגדרו יעדי גיוון לכל חטיבה ומשרד/ סניף בארגון

מנסיונו של תבור בדלויט, הכלים הללו מוכיחים עצמם כיעילים, המהלך מצליח באופן מובהק: מספר העובדים הערבים בפירמה הוכפל כמעט תוך שנה!

תבור מאמין כי את התפיסה ש"קולקטיב אימפקט" מקדמים עבור החברה הערבית, אפשר וצריך להרחיב וליישם לאוכלוסיות מגוונות נוספות כמו ישראלים יוצאי אתיופיה, חרדים, אנשים עם מוגבלות ומבוגרים.

כיום הגיוון נתפס כנושא עסקי לחלוטין: עד המהלך, לא היו כמעט כלל לקוחות ערבים – השוק הזה לא נלקח בחשבון כהזדמנות עסקית. לאחר היציאה למהלך התבררה הכדאיות העסקית של פעילות בחברה הערבית ובסוף נובמבר 2016 הכריזה דלויט ישראל כי תקים סניף בנצרת, זוהי אחת התוצאות של המהלך העובר על הפירמה.

 

 

skהאתגר כעת – הכלה, כל מה שמעבר לגיוס. הוקם פורום עמיתים המונה 12 מנטורים מהחברה הערבית עבור העובדים החדשים. צוות המנטורים מהחברה הערבית יתמוך בעובדים הנקלטים וגם יציף דילמות למשאבי אנוש. זאת, בנוסף לחניכה מתוך הצוות שמקבל כל עובד חדש שנקלט. כך מקווים בדלויט לענות על האתגר של הכלת העובדים המגוונים שנקלטו.

מנהלת משאבי אנוש הנוכחית, שרון כץ, שנכנסה לתפקידה לפני מספר חדשים, מצאה הנהלה מחוייבת וארגון מגוייס כולו למטרה. שרון ממשיכה בפעילות לקידום הגיוון באותה מחוייבות ומסירות. בכנס האחרון של הפורום, בו הציגה את פעילות "קולקטיב אימפקט" בארגונה, היא ציינה כי חלק משמעותי מהעבודה עם קולקטיב הוא השותפות – הכרות אמיתית עם העובדים, ההנהלה, צוות מש"א – תחושה של הליכה יד ביד. התמיכה  הצמודה – היא אחד המפתחות להצלחה.